Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Satoshi Nakamoto Kimdir? Satoshi Nakamoto ve Bitcoin (BTC)

Satoshi Nakamoto Kimdir? Satoshi Nakamoto ve Bitcoin (BTC)

adminkoin1 adminkoin1 -
173 0

Kripto para, matematiğin bir dalı olan kriptografi kullanılarak tasarlanmış bir dijital unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir. Merkezi elektronik para ve merkezi bankacılık sistemlerinin aksine tümüyle merkeziyetsizlerdir. Her bir kripto para biriminin merkeziyetsizliği, umumi işlem veri tabanı olan dağıtık muhasebe defteri (ledger) olarak işlev gören bir blok zincirinden (Blockchain) gelmektedir. İlk kripto para birimi olan Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından oluşturulmuştur. O zamandan beri birçok farklı kripto para ortaya çıkmıştır.

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya kişilerin takma adıdır. Gerçek kimliği hala bilinmemektedir. Nakamoto, Bitcoin’in ilk blok zincirini tasarlamış ve oluşturmuştur. Bitcoin’in kodlarını yazmaya 2007 yılında başlamış ve 2009 yılında ilk Bitcoin yazılımını yayınlamıştır. Nakamoto, Bitcoin’in geliştirilmesinde 2010 yılına kadar aktif olarak yer almıştır.

Bitcoin’in yaratıcısı ve Bitcoin whitepaperının yazarı olan Satoshi Nakamoto, kimliği bilinmeyen bir kişi ya da kişilerdir. Satoshi Nakamoto adı, Japonca bir takma isimdir. Ancak Satoshi Nakamoto’nun e-posta gruplarında, forumlarda ve Bitcoin whitepaperında mükemmel bir İngilizce kullanmasından ötürü İngilizce konuşulan bir ülkede yetişmiş olabileceği de düşünülmektedir.

Satoshi Nakamoto’nun Hal Finney ve Nick Szabo gibi Bitcoin’e ilham vermiş bilgisayar bilimcileri olduğu da öne sürülmüştür. Özellikle, 12 Ocak 2009’da ilk Bitcoin işleminin Satoshi Nakamoto ile Hal Finney arasında gerçekleşmesi bu fikri desteklemektedir. Nick Szabo ise Bit Gold dijital para mekanizması ile Bitcoin’in habercisi olmuş ve 1993’te ilk kez “akıllı sözleşme” kavramını ortaya atmıştı. Bununla beraber, ne Hal Finney ne de Nick Szabo, Satoshi Nakamoto olduklarını kabul etmektedir.

Satoshi Nakamoto ve Bitcoin (BTC) Kavramı

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya grupların kullandığı takma isimdir. Bitcoin, 2008 yılında “Cryptography Mailing List” ile yayınlanan sayfa ile protokolleri yayınlanmıştır. 2009 yılında yayınlanan Bitcoin’in ilk versiyonundan sonra, mail aracılığıyla bir araya getirdiği takımıyla 2010 yılına kadar Bitcoin üzerinde geliştirmeler yapmıştır. Satoshi, kimliğini asla açığa vurmamaya özen göstermiş gözüküyor. Satoshi Nakamoto’nun kim olduğuyla ilgili birçok teori ortaya atılmaktadır. Ancak, hiç kimse Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu bilmiyor.

Bitcoin, merkezi olmayan bir dijital para birimidir. Bitcoin, blok zinciri teknolojisi ile çalışır ve işlemler, merkezi bir otorite olmadan doğrulanır. Bitcoin, herhangi bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmediği için, kullanıcılar arasında doğrudan bir transfer sağlar.

Dünyada en çok Bitcoin kimde var?

Satoshi Nakamoto isimli kişi ya da grubun ise 1,1 milyondan fazla Bitcoin’e sahip olduğu ve bu alanda liderlik taşıdığı düşünülüyor. Global varlık yöneticisi Grayscale, yaklaşık 683.480 BTC ile Satoshi’nin hemen altında yer alıyor.

Satoshi Nakamoto kim olabilir?

Kim olduğu hâlâ bilinmeyen Nakamoto’nun, 5 Nisan 1975 doğumlu Japonya’da yaşayan bir adam olduğu iddia edilmiştir. Fakat ortaya atılan iddiaların çoğu Nakamoto’nun; Amerika veya Avrupa’da yaşayan, Japon asıllı olmayan, kriptografi (şifreleme) uzmanı ve bilgisayar bilimcilerinden biri olduğu yönündedir.

Satoshi hangi ülkenin vatandaşıdır nerelidir?

Satoshi Nakamoto’nun kimliği hala bilinmemektedir. Ancak, birçok kaynak onun Japon asıllı olduğunu düşünmektedir. Satoshi Nakamoto’nun doğum yeri hakkında herhangi bir bilgi yoktur. Ancak, Bitcoin’in ilk sürümü olan protokoller, 2008 yılında “Cryptography Mailing List” ile yayınlanan sayfa ile yayınlanmıştır.

Bankacılık ve kesirli rezerv kredileri konusunda bazı yorumlar yapmıştır. P2P Foundation’daki üyelik profiline bakılırsa Nakamoto’nun Japonya‘da yaşamış 37 yaşında bir adam olduğu tahmin ediliyor.

Satoshi şu anda nerede?

Satoshi Nakamoto’nun şu anki konumu hakkında herhangi bir bilgi yoktur. Ancak, Budapeşte’de Satoshi Nakamoto’ya adanmış bir heykel bulunmaktadır. Heykel, Graphisoft Park’ta yer almaktadır ve herhangi bir ücret ödemeden 24 saat ziyaret edilebilir.

Satoshi Nakamoto Bitcoin’lerini Satsa Ne Olur?

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya grupların kullandığı takma isimdir. Bitcoin’i ilk oluşturduğunda Satoshi Nakamoto’nun 1 milyon veya daha fazla Bitcoin kazdığı biliniyor. Eğer Satoshi Nakamoto, 1 milyon Bitcoin’i bir anda piyasaya sürerse, Bitcoin’in değeri allak bullak olabilir. Ancak, Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’lerini satsa bile, Bitcoin’in fiyatı üzerindeki etkisi belirsizdir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir