Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. ChatGPT’nin Geliştiricisine Kötü Haber: Altcoin Fiyatı Düşüyor!

ChatGPT’nin Geliştiricisine Kötü Haber: Altcoin Fiyatı Düşüyor!

adminkoin1 adminkoin1 -
116 0

ChatGPT’nin geliştiricisi ve OpenAI CEO’su Sam Altman yönetim kurulu tarafından kovulunca Worldcoin (WLD) fiyatı hızla değer kaybetti.

OpenAI kurucu ortaklarından Sam Altman, yönetimin kurulu tarafından “güvenilirliğini kaybettiği” gerekçesiyle görevinden alındı. Şirket tarafından 17 Kasım Cuma günü yapılan açıklamada, Altman’a olan güvenin kaybedildiği ve ekiple iletişiminin sağlıklı olmadığına yer verildi. Şirket, baş teknoloji sorumlusu Mira Murati’yi geçici CEO olarak atadı.

Altman geçtiğimiz aylarda yapay zeka odaklı Worldcoin projesini hayata geçirerek kripto para piyasasına dikkat çeken bir adım atmıştı. Altman’ın OpenAI’deki görevinden kovulması WLD fiyatını da kötü etkiledi.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %18 civarında düşüş yaşayan WLD, 2,26 dolar seviyesinden 1,84 dolara geriledi. WLD yazım esnasında 1,86 dolardan alıcı buluyor.

OpenAI yönetim kurulu konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Altman’ın ayrılışı, yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini engellediği sonucuna varan yönetim kurulu tarafından yapılan müzakereli bir inceleme sürecini takip ediyor. Yönetim kurulu artık onun OpenAI’ye liderlik etmeye devam etme yeteneğine güvenmiyor.

Altman ayrılışından kısa süre sonra X üzerinde yaptığı paylaşımda eski ekip arkadaşları hakkında olumsuz konuşmadı:

OpenAi’de geçirdiğim zamanı çok sevdim. Kişisel olarak benim için ve umarım biraz da dünya için dönüştürücü oldu. En önemlisi de böylesine yetenekli insanlarla çalışmayı sevdim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir