Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Bitcoin Ordinals Furyası Tekrar Mı Alevleniyor: BRC-20 Tokenlarında Büyük Artış Var!

Bitcoin Ordinals Furyası Tekrar Mı Alevleniyor: BRC-20 Tokenlarında Büyük Artış Var!

adminkoin1 adminkoin1 -
117 0

Geçtiğimiz mayıs ayında büyük bir patlama yaşayan Bitcoin Ordinals (BRC-20) furyasına yönelik ilgi tekrardan artmaya başladı.

Bitcoin (BTC) blokzincirindeki satoshilerin üzerine yazılan BRC-20 tokenlar, tekrardan yatırımcıların ilgi odağı oldu. Mayıs ayında ciddi yükselişlerle öne çıkan Ordinals’lere olan ilgi yaz aylarında azalmıştı. Fakat geçtiğimiz 7 günlük süreçte “sats” adı verilen Ordinals koleksiyonu %124 değer artışı yakalarken, “BTCs” adlı koleksiyon %30, “honk” %300 ve “ORDI” %13 artış sergiledi.

Bununla birlikte 166 milyon dolar piyasa değerine ulaşan sats, en büyük rakibi olan ORDI’nin 130 milyon dolarlık piyasa değerini geride bırakarak BRC-20’ler arasında birincilik koltuğuna oturdu. Bitcoin Ordinals NFT ile token arasında yenilikçi bir yerde konumlanıyor.

Uzmanlar BRC-20’lere yönelik artan ilginin Bitcoin fiyatındaki yükselişle ilişkili olduğunu ifade ederken Elon Musk faktörü de göz ardı edilmedi. Milyarder Musk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında dolaylı yoldan Bitcoin Ordinals’lere övgüde bulunmuştu.

Ethereum (ETH) ve diğer ağlardaki NFT’lerin aksine Bitcoin Ordinals’lar, Bitcoin blokzincirine yazıldıkları için bir adım öne çıkıyor. Başka ağlardaki diğer popüler NFT koleksiyonlarının böyle bir avantajı bulunmuyor.

Piyasa değeri bakımından birincilik konumunda bulunan sats’in tanesi 0,00019 SAT fiyattan alıcı buluyor. Satoshi (SAT), Bitcoin’in en küçük birimidir. 1 satoshi 1 Bitcoin’in yüz milyonda birine, yani 0,00000001 BTC‘ye eşittir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir