Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Solana Rallisinde Coinbase’in Rolü Büyük: Veride Farklılık Yaşandı!

Solana Rallisinde Coinbase’in Rolü Büyük: Veride Farklılık Yaşandı!

adminkoin1 adminkoin1 -
93 0

Uzmanlar Solana’daki (SOL) yükselişin arkasında ABD’li kripto para borsası Coinbase faktörünün olabileceğini söyledi.

Solana son haftalarda dikkat çeken bir yükseliş performansı sergilerken gözler bu hareketliliğin sebebine çevrildi. On-chain analiz firması Kaiko tarafından sunulan verilere göre 25 Ekim’den bu yana SOL’un Coinbase üzerindeki kümülatif hacim deltası (CVD) 1 milyon dolar arttı. Uzmanlar bu durumu, net sermaye girişi olarak yorumlarken beraberinde alış baskısı getirdiğini söyledi.

Kaiko analisti Riyad Carey, Coinbase’deki artan hacmin SOL için alım teklifi veren kurumsal yatırımcılardan da kaynaklanıyor olabileceğini dile getirdi. Bununla birlikte Coinbase üzerindeki SOL kümülatif hacminin 30 Ekim’de pozitife döndüğünü fakat Binance ve OKX’in 1 Kasım’da bunu başarabildiğini belirtti:

Coinbase geçtiğimiz hafta bu SOL rallisine liderlik ediyordu; Kraken’in CVD’si ayın 30’unda pozitife dönerken, Binance ve OKX son 12 saatte pozitif çıktı. Çok fazla spekülasyon yapmadan söylemek zor, ortalama sipariş büyüklüğü Kraken’den daha küçük ama medyan (ve st. geliştirme) emir büyüklüğü diğer borsalardan daha büyük, yani… belki biraz kurumsal talep vardır?

Bir yandan iflas eden kripto para borsası FTX’in yakından bağlantılı olduğu ve son dönemlerde satış yaptığı Solana, Serum (SRM) ve Radium (RAY) gibi kripto paraların kayda deüer yükselişleri de dikkat çeken noktalardan biri oldu.

Yönetimi altında 76 milyar dolarlık varlık bulunan yatırım şirketi VanEck, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda Solana’nın 2030 yılına kadar 3.211 dolara ulaşacağı belirtmişti.

CoinGecko verilerine göre SOL geçtiğimiz 1 ay içerisinde %62 yükseliş gösterdi. SOL, yazım esnasında 38,68 dolardan işlem görüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir