Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Balinalar Altcoin Fiyatında Manipülasyon Yapıyor: Yüzde 16 Yükseliş Var!

Balinalar Altcoin Fiyatında Manipülasyon Yapıyor: Yüzde 16 Yükseliş Var!

adminkoin1 adminkoin1 -
87 0

Merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi Sushi (SUSHI) son 2 günde %30’dan fazla değer kazanırken gözler yükselişin arkasındaki sebebine çevrildi.

Köklü DeFi projelerinden SUSHI, 30 Ekim tarihinden 1 Kasım’a olan süreçte yaklaşık %31 artış sergiledi. Yükselişin arkasındaki milyonlarca dolarlık balina faaliyetleri ise dikkat çekti.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre “0xCCb6” isimli yeni bir balina cüzdanı merkeziyetsiz borsalar (DEX) aracılığıyla yüklü miktarda SUSHI toplamaya başladı.

Veriler bu balinanın, 0,71 dolardan 900.514 SUSHI satın almak için 640 bin USD Coin (USDC) harcadığını gözler önüne serdi.

Fiyattaki yükselişin ardından balina manipülasyonları olabileceğini öne süren Lookonchain ekibi, bu balinaların yine DEX’ler aracılığıyla SUSHI üzerinde long (uzun) yönlü pozisyon alıyor olabileceğini de belirtti.

Yapılan alımlar ve yükselişe paralel olarak 90’dan fazla yeni kripto para cüzdanının dYdX (DYDX) gibi merkeziyetsiz vadeli işlem borsalarına USDC yatırdığını vurgulayan Lookonchain, long yönlü işlem alınıyor olabileceğine dair teorisini destekledi.

CoinGecko verilerine göre 24 saat içerisinde %10 yükselen SUSHI, yazım esnasında 0,789 dolardan işlem görüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir