Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. İflas Eden Kripto Para Borsasının Eski CEO’su, İnsanları Dolandırmadığını Söylüyor

İflas Eden Kripto Para Borsasının Eski CEO’su, İnsanları Dolandırmadığını Söylüyor

adminkoin1 adminkoin1 -
135 0

İflas etmiş kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, insanları dolandırmadığını söylüyor.

Sam Bankman-Fried, geçtiğimiz günkü duruşmada kendisine yönelik suçlamalarla ilgili ifade verdi. FTX’in eski CEO’su, “hiç kimseyi dolandırmadığını” ve “müşterilere ait paraları almadığını” savundu.

FTX’i yönettiği dönem boyunca “bazı küçük, bazı büyük hatalar yaptığını” kabul eden Bankman-Fried, “En büyük hata, bir risk yönetim ekibimizin olmamasıydı.” dedi.

Sam Bankman-Fried, duruşma sırasında kendi geçmişiyle, eski işiyle, Alameda Research’ü ve FTX’i nasıl kurduğuyla ilgili soruları yanıtladı.

FTX’i kurarken hedeflediği şey, onu bir türev borsası olarak büyütmek ve daha sonra Binance gibi bir spot kripto para borsasına satmaktı. Ancak Binance bunun yerine kendi türev platformunu kurdu.

Binance, FTX’i satın alma fikrini değerlendirse de borsa bu fikirden daha sonra vazgeçti. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Kasım 2022’de yaptığı açıklamada “(FTX’teki) sorunlar, bizim kontrol ya da yardım edemeyeceğimiz bir seviyede.” demişti.

Bankman-Fried’ın açıklamalarına göre FTX’in günlük hacmi kurulduğu dönemde birkaç milyon dolardı. Bu sayı 2019’da on milyonlarca dolara, 2020’de yüz milyonlarca dolara yükseldi.

Bankman-Fried, “2022’ye gelindiğinde günde 10-15 milyar dolarlık alım satım yapılıyordu.” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir