Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Ferrari’den Dev Hamle: Bitcoin, Ethereum ve Bir Altcoin ile Ödeme Alacak!

Ferrari’den Dev Hamle: Bitcoin, Ethereum ve Bir Altcoin ile Ödeme Alacak!

adminkoin1 adminkoin1 -
104 0

Lüks otomobil üreticisi Ferrari, üç farklı kripto parayı ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini açıkladı.

Ferrari kripto para ödemelerine yeşil ışık yaktı. Reuters tarafından sunulan habere göre lüks otomobil üreticisi Ferrari, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USD Coin’i (USDC) kabul edeceğini beyan etti.

Şirket, bu hizmetini ilk olarak ABD’li müşterilerine sunacak ve aracı kurum olarak BitPay’ı kullanacak. BitPay, Ferrari’nin bayileri adına kripto para ödemelerini derhal itibari para birimine dönüştürecek. Böylece bayiler fiyat dalgalanmalarından etkilenmeyecek.

Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Baş Sorumlusu Enrico Galliera, konu hakkında yaptığı açıklamasında kripto paralarla yapılan ödemelerde ekstra ücret kesintisi veya ekstra gider olmayacağını belirtti. Bu adımın piyasadan ve müşterilerden gelen yoğun talep üzerine atıldığını belirten Galliera, bu sayede farklı müşteri kesimlerine de Ferrai satabileceklerini ima etti:

Kripto para birimleri aracılığıyla ödeme yaparsanız fiyatlar değişmeyecek, ücret yok, ek ücret yok. Bazıları servetlerini kripto para birimleri etrafında inşa etmiş genç yatırımcılardan oluşuyor. Bazıları ise portföylerini çeşitlendirmek isteyen daha geleneksel yatırımcılar. Bu, müşterilerimiz olmayan ancak bir Ferrari alabilecek insanlarla bağlantı kurmamıza yardımcı olacak.

Galliera açıklamasının devamında, Ferrari’nin sıfır karbon ayak izi politikasına sadık kaldığını ve kripto para ödemelerinin bu konuda kendilerine yardımcı olabileceğini belirtti. Öte yandan kripto para ödemelerinin sadece ABD ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan yetkili, bir sonraki hedeflerinin en büyük pazarlarından biri olan Avrupa’ya açılmak olduğunu vurguladı.

Tüm değer zincirimiz boyunca 2030 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma hedefimiz kesinlikle doğrulanmıştır. İlgi ABD ve Avrupa’da aynı, büyük farklılıklar görmüyoruz. Sıradaki hedefimiz Avrupa’da kripto para ödemelerini kabul etmek.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ferrari’nin en büyük bölgesi ve bu yılın ilk yarısında toplam otomobil sevkiyatının %46’sını oluşturuyor. Tesla 2021 yılında Bitcoin ödemelerini kabul etmiş fakat kısa süre sonra yüksek enerji tüketimi ve çevresel faktörler öne sürülerek bu uygulamadan vazgeçilmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir