Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. DeFi Protokolünün Stablecoin’i Saldırıya Uğradı, Fiyatı Sıfırlandı: Yatırımcılara Uyarı!

DeFi Protokolünün Stablecoin’i Saldırıya Uğradı, Fiyatı Sıfırlandı: Yatırımcılara Uyarı!

adminkoin1 adminkoin1 -
127 0

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Linear Finance’ın (LINA) stablecoin’i LUSD, saldırıya uğradı ve fiyatı sıfırlandı.

Linear Finance’ın stablecoin’i olarak faaliyet gören LUSD saldırıya uğradı. Linear Finance ekibi tarafından yapılan açıklamanın ardından dolar sabitliğini kaybeden LUSD, yatırımcıları paniğe sürükledi.

Ekip tarafından TSİ 21 Eylül 15.00 sularında sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, LUSD’nin saldırı altında olduğu ve yapılacak bir sonraki açıklamaya kadar kullanıcıların LUSD alıp satmaması gerektiğini vurgulandı:

Linear stablecoin LUSD bir istismar saldırısı altında görünüyor. Ekip araştırırken LUSD alım satımı YAPMAYIN. Kullanıcı hesapları güvendedir.

Ekip daha fazla güncellemenin yakın zamanda geleceğini belirtirken yaşanan saldırının detaylarına ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

CoinGecko verilerine göre saldırı haberlerine paralel olarak kısa sürede %99’a yakın değer kaybeden LUSD, 0,90 dolar seviyesinden 0,00159 dolara kadar geriledi. Protokolün yerel token’ı LINA ise bu durumdan etkilenmedi. LINA, son 24 saatte %3,3 yükselişle 0,011 dolardan işlem görüyor.

Her ne kadar LUSD özelinde yaşanan saldırının arka planı bilinmese de stablecoin çöküşleri kripto para piyasasında ciddi zararlara yol açabiliyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan Terra’nın (LUNA) stablecoin’i UST’nin çöküşü beraberinde zincirleme bir yıkım getirerek kripto para piyasasındaki birçok aktörün yara almasına neden olmuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir