Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Yatırım Devi Fidelity’nin Ethereum Duyurusu Kafa Karıştırdı: Yeni ETF Başvurusu Mu?

Yatırım Devi Fidelity’nin Ethereum Duyurusu Kafa Karıştırdı: Yeni ETF Başvurusu Mu?

adminkoin1 adminkoin1 -
71 0

Dünyanın en büyük yatırım kuruluşlarından biri olan Fidelity Investments’ın spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu SEC’ye sunduğuna yönelik haberler gündem oldu.

Halihazırda bir spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusu bulunan trilyon dolarlık yatırım şirketi Fidelity’nin spot Ethereum ETF başvurusunu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğuna yönelik bir haber yatırımcıları heyecanlandırdı. Fakat kısa süre sonra bu başvurunun doğrudan bir spot Ethereum ETF başvurusu olmadığı halihazırda piyasada işlem gören bir Ethereum index fonuyla alakalı olduğu fark edildi.

Fidelity’nin halihazırda işlem gören “Wise Origin Ethereum Index” fonunu regülasyonlar doğrultusunda revize ettiği ve yeni halini SEC’ye sunduğu belirtildi.

Göreceli olarak spot Ethereum ETF haberine kıyasla daha önemsiz bu haber Ethereum fiyatını yükseltmeye yetti. CoinGecko verilerine göre haberin duyurulmasıyla birlikte Ethereum fiyatı kısa sürede %2 yükselerek 1.621 dolar seviyesinden 1.652 dolara kadar yükseldi. Ethereum yazım esnasında 1.635 dolardan işlem görüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir