Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Kripto topluluğu Biden’ın önerdiği kripto vergi raporlama kurallarına tepki gösteriyor

Kripto topluluğu Biden’ın önerdiği kripto vergi raporlama kurallarına tepki gösteriyor

adminkoin1 adminkoin1 -
70 0

Pek çok önde gelen kripto yorumcusu, bunun kripto firmalarını ABD’de iş yapma konusunda daha da isteksiz hale getireceğinden endişe ediyor.

Önde gelen birkaç kripto yorumcusu, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden tarafından ortaya konulan yeni kripto vergisi raporlama kurallarını eleştirdi.

25 Ağustos’ta, vergilerden kaçan kripto kullanıcılarını yakalamak için Gelir İdaresi (IRS), komisyoncuların dijital varlıkların satışı ve ticaretinde yeni kurallara uymasını önerdi. Komisyoncular vergi beyanını kolaylaştırmak ve vergilerde hile yapılmasını önlemek için yeni bir form kullanacak.

ABD Hazine Bakanlığı, önerilen kuralların dijital varlık raporlamasını diğer varlıklara ilişkin raporlamaya benzer hale getireceğini belirtti.

Ancak kripto topluluğundaki pek çok kişi, katı kuralların kripto endüstrisini ABD’den uzaklaştıracağına inanıyor.

Messari CEO’su Ryan Selkis, Biden’ın yeniden seçilmesi durumunda kripto sektörünün ülkede gelişmeyeceğini söyleyerek habere olumsuz yanıt verenler arasında yer aldı.

Benzer şekilde, kripto girişim şirketi CoinFund’un başkanı Chris Perkins, diğer ülkelerin ABD’nin önüne geçtiği ve bu kuralların kaçınılmaz olarak ülkeye giren inovasyonun azalmasıyla sonuçlanacağı görüşünde.

Sert baskılara başvurmak yerine, kripto endüstrisinde güvenli inovasyona izin veren basit ve ayrıntılı kurallara ihtiyaç olduğuna inanıyor.

Bu arada diğerleri, ne Demokratların ne de Cumhuriyetçilerin ABD’deki kripto para çıkarlarını yeterince savunamayacağı konusunda şüpheci olmaya devam ediyor.

“Her iki tarafın da kripto için iyi olacağından emin değilim. Her ne kadar şu an kesinlikle geçen başkanlıktan daha kötü hissettiriyor olsa da,” diye belirtti bir kullanıcı, yeni kuralların gizlilik endişelerini artırdığına dikkat çekti:

“ABD’nin gelir vergisine bağlılığı, vergi ve yaptırım gözetimi olmadan kamu defterlerindeki özel işlemleri ASLA kabul edemeyecekleri anlamına geliyor.”
25 Ağustos’ta Cointelegraph, Blockchain Association CEO’su Kristin Smith’in dijital varlık raporlamasını geleneksel varlıklarla birleştirme konusunda çekinceleri olduğunu bildirdi.

Smith, “Kripto ekosisteminin geleneksel varlıklardan çok farklı olduğunu hatırlamak önemlidir, bu nedenle kuralların buna göre uyarlanması ve uyum yolu olmayan ekosistem katılımcılarını kapsamaması gerekir” dedi.

Bu, Biden’ın madenciliği azaltmak için kripto madenciliğine vergi uygulama önerisinin ardından geliyoroperasyonlar.

9 Mart tarihli bir bütçe teklifinde “dijital varlık madenciliğinde kullanılan elektriğin maliyetinin yüzde 30’una eşit bir tüketim vergisi” olacağı öne sürüldü.

ABD’deki kripto endüstrisi, ülke içindeki inovasyonu etkileyen düzenleyici tercihlerle ilgili endişelerini defalarca dile getirdi.

13 Ağustos’ta Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun sürekli yaptırım önlemlerine başvurmasının kripto firmalarını ülke dışına çıkaracağı konusunda uyardı .

Sonnenshein, “Her kripto sorununun bir mahkemeye gitmesi gerekiyorsa, o zaman ülke olarak burada meydana gelen yenilikleri bastırıyoruz” dedi.

Aynı şekilde, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse yakın zamanda kripto sektörünün yavaş kripto düzenleme süreci nedeniyle ABD’den uzaklaştığını belirtti. Avustralya, İngiltere ve Singapur gibi diğer ülkelerle karşılaştırıldığında.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir