Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Asya Ülkesi Bybit Davasında USDT’ye Mülk Dedi: Kripto Paralar İçin Emsal Karar!

Asya Ülkesi Bybit Davasında USDT’ye Mülk Dedi: Kripto Paralar İçin Emsal Karar!

adminkoin1 adminkoin1 -
72 0

Singapur Yüksek Mahkemesi, kripto paraları “mülk” statüsünde değerlendirerek icra edilebilir oldukları yönünde emsal teşkil eden bir karara imza attı.

Singapur Yüksek Mahkemesi tarafından 25 Temmuz tarihinde yayınlanan bir karara göre kripto paralar “mülk” statüsünde değerlendirilebilir ve gerektiği durumlarda mahkeme kararı ile icra edilebilir.

Karar, popüler kripto para borsası Bybit’in iş partnerlerinden Ho Kai Xin’e karşı aralarındaki iş akdini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada verildi. Bybit’in iddialarına göre Ho Kai Xin, 4,2 milyon Tether’i (USDT) çalarak kendi kontrol ettiği cüzdan adreslerine göndermek için operasyonda sahip olduğu yetkiyi haksız olarak kullandı. Ayrıca davalının banka hesabına da bir miktar itibari para geçirdiği öne sürüldü.

Davadan sorumlu Yargıç Philip Jeyaretnam, diğer varlıklar gibi USDT’nin de mülkiyet hakkı kapsamında tutulabileceğini dile getirdi. Yargıç, bir kripto varlık sahibinin ilkesel olarak hukuk tarafından tanınan maddi olmayan bir mülkiyet hakkına sahip olduğunu söyledi. Yargıç, hukukun kriptolara yaklaşımı ile para gibi diğer sosyal yapılara yaklaşımı arasında önemli bir farklılık olmadığını belirtti.

Yargıç bu kapsamda, Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından temmuz başında yayınlanan, kripto paraların tanımlanmasının ve ayrılmasının mümkün olduğu sonucuna varan bir kamuoyu istişare yanıtına atıfta bulundu.

Yargıç, bir paranın yalnızca onun satın alma gücüne inanıldığı için para haline geldiğini ima etti ve kripto paraların bu düşünceden ayrı tutulmaması gerektiğini ise şu ifadelerle savundu:

Bazı insanlar kripto varlıkların değerine şüphe ile yaklaşırken değerin nesnenin kendisinden kaynaklamadığını akılda tutmakta fayda var.

Borsa Xin’in ilgili varlıkları Bybit adına bir tröstte tuttuğuna dair beyan isterken Xin, varlıkların kuzeni Jason Teo tarafından çalındığını dile getirdi ve onun kontrolünde olduğunu bildirdi. Ancak mahkeme, iddia edilen kişinin bu eylemde rolü olmadığına kanaat getirdi.

Dava kapsamında Yargıç Jeyaretnam, Ho Kai Xin’in ilgili varlıkları Bybit’e geri iade etmesine karar verdi.

Hong Kong mahkemesi de geçtiğimiz nisan ayında kripto para borsası Gatecoin’e dair bir davada, Singapur Yüksek Mahkemesi’nin verdiği yönde bir karar vermiş ve kripto paraları “mülk” olarak nitelendirmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir