Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Solana Tabanlı DeFi Protokolünden Gündem Yaratan Teklif: Tokensız Devam Edebilir!

Solana Tabanlı DeFi Protokolünden Gündem Yaratan Teklif: Tokensız Devam Edebilir!

adminkoin1 adminkoin1 -
84 0

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi Parrot Protocol (PRT) topluluğa sunduğu oylama teklifiyle gündeme geldi.

Eylül 2021’de 85 milyon dolarlık bir yatırım alıp piyasaya sürülen Solana tabanlı Parrot Protocol, topluluğa şok edici bir teklif sundu. Platformun yerel token’ı PRT’yi itfa etmek için harekete geçen ekip, pastanın büyük çoğunluğunu kendisine istedi. İtfa kapsamında token’ın taraflar arasındaki paylaşım değeri 0,0045 dolar olarak belirlendi.

Parrot Finance, Solana’nın en parlak döneminde halka açık bir token satışında 85 milyon dolar topladı. Halihazırda dolaşımdaki 14,2 milyar PRT‘nin %81’ini elinde tutan ekip, IDO’dan kalan 72 milyon dolar değerinde bu fonun 60 milyon dolarını almayı teklif etti.

Topluluğa yani token sahiplerine bırakılan pay ise 12 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Bu hesapla, IDO yatırımcıları 2021 yılında yaptıkları yatırımın sadece onda birini geri alabilecekler. İtfa işlemlerinin gerçekleşmesi ardından Parrot Protocol gelecek faaliyetlerine tokensız bir yapıda devam edecek.

Topluluk üyeleri ortaya sürülen bu teklifi finansal bir suç olarak nitelendirirken kilitli tokenların bu denli zorba bir yöntemle açılmasının projeye ciddi zarar vereceği öne sürüldü.

Ekip tarafından sunulan ve henüz resmiyete kavuşturulmayan bu topluluk teklifi PRT fiyatında ciddi bir düşüş yaratmadı. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,5 değer kaybeden PRT, yazım esnasında 0,00422 dolardan işlem görüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir