Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Dikkat Çeken Araştırma: Bu Tarz Kilitli Coin Açılımlarında Fiyat Yükseliyor!

Dikkat Çeken Araştırma: Bu Tarz Kilitli Coin Açılımlarında Fiyat Yükseliyor!

adminkoin1 adminkoin1 -
164 0

Yüksek hacimli kilit açılımlarının altcoinler üzerinde kısa süreli bir yükseliş etkisine sahip olduğu ortaya konuldu.

Kripto analitik şirketi The Tie’ın yakın zamanda yayınladığı bir araştırmaya göre kilit açılım miktarının ilgili altcoin’in günlük işlem hacmi ile arasındaki oran fiyat hareketine yoğun bir şekilde etki ediyor.

The Tie araştırmasında, günlük işlem hacminden fazla açılımın gerçekleştiği altcoinlerin kısa bir süreliğine hızla değer kazandığını belirtti. Ancak verilere göre yükselen fiyatlar, sonraki iki hafta içerisinde gerileyerek açılım sırasındaki fiyat seviyelerinin de altına düştü. Şirketin içerik direktörü Lawrence Lewitinn, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Önemli miktarda kilit açmalarla karşı karşıya kalan tokenların fiyatı, kilit açma sırasındaki ilk seviyelerinin altına düştü. Bu durum token sahiplerinin satış yapmadan önce birkaç gün beklemeyi tercih ettiğini gösteriyor olabilir.

Ayrıca genel olarak kilit açılım tarihi yaklaşan altcoinlerin fiyat düşüşü yaşadığı ve günlük işlem hacminin %1’inden küçük açılımların, gerçekleştikten sonra fiyata negatif etki etmediği görüldü.

Toplamda 100’den fazla altcoin’e ait 350 binden fazla kilit açma olayının göz önünde bulundurulduğu araştırmada, önemli miktarlarda kilit açma eylemiyle karşılaşan tokenların ticaret hacminde de üstel bir artış tespit edildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir