Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Bu Hafta En Çok Okunan Haberler : XRP bir menkul kıymet değil…

Bu Hafta En Çok Okunan Haberler : XRP bir menkul kıymet değil…

adminkoin1 adminkoin1 -
81 0

Ripple’ın mahkemedeki kısmi zaferini, XRP’nin fiyat artışını, Celsius’un milyar dolarlık cezasını ve CEO’sunun tutuklanmasını takip edin.

Yargıç, SEC’in Ripple’a karşı açtığı davada XRP’nin menkul kıymet olmadığına karar verdi

Ripple Labs, 13 Temmuz’da New York’ta bir bölge mahkemesinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 2020’ye kadar uzanan bir davada Yargıç Analisa Torres’in kısmen şirket lehine karar vermesiyle bir zafer elde etti. Mahkemeye göre belgeler, Yargıç Torres, XRP belirtecinin bir menkul kıymet olmadığına, yalnızca dijital varlık borsalarındaki programatik satışlara ilişkin olduğuna karar vererek Ripple Labs lehine özet karar verdi. XRP’nin fiyatı, haberin çıkışından birkaç dakika sonra fırladı. Dava, Aralık 2020’de SEC’in Ripple’a ve iki yöneticisine kayıtsız menkul kıymet sunma iddiasıyla dava açmasından bu yana devam ediyor. Olumlu sonuca rağmen, birkaç avukat çok erken kutlama yapılmaması konusunda uyardı, kararın yalnızca kısmi olduğunu ve emsal teşkil etmediğini kaydetti. Buna ek olarak, SEC kararı temyiz edebilir ve bu da bir üst mahkeme tarafından bozulmasına neden olabilir.

XRP, Ripple’ın SEC karşısında kısmi galibiyetinin ardından 4. en büyük kripto oldu

XRP, Ripple’ın SEC’e karşı kısmi zaferinden sonra bu hafta piyasa değerine göre dördüncü en büyük kripto para birimi oldu . TradingView’den alınan verilere göre, XRP’nin fiyatı karardan sonraki saatlerde %98’e kadar yükseldi ve 0,93 $’a kadar yükseldi. Bu arada, piyasa değeri 21.2 milyar $ gibi büyük bir artışla yılın en yüksek seviyesi olan 46.1 milyar $’a ulaştı. Yeni karar aynı zamanda, Coinbase, Kraken ve iTrustCapital’in tokeni kendi platformlarında alım satım için uygun hale getirmesiyle , ana dayanak ABD borsalarında yeni bir yeniden listeleme faaliyeti dalgasını ateşledi.

Celsius Network, FTC tarafından 4,7 milyar dolar para cezasına çarptırıldı ve CEO, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı

ABD makamları, iflas etmiş kripto kredi kuruluşu Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky’ye menkul kıymet dolandırıcılığı, emtia dolandırıcılığı ve tel dolandırıcılığı nedeniyle suçlamada bulunduğunu duyurdu . Eski baş gelir sorumlusu Roni Cohen-Pavon ve Mashinsky ayrıca Celsius tokeninin fiyatını manipüle etmekle ilgili komplo, menkul kıymetler dolandırıcılığı, piyasa manipülasyonu ve telsiz dolandırıcılığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak. Yetkililer Mashinsky’yi yedi suç içeren iddianame kapsamında tutukladı . Buna paralel olarak, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, Celsius aleyhine bir şikayette bulunduğunu duyurdu.4.7 milyar dolarlık bir para cezası ile birlikte, kurucu ortaklarının platformu tüketicilerin kripto paralarını yatırmaları için “güvenli bir yer” olarak pazarlarken, 4 milyar doların üzerinde tüketici varlığını kötüye kullandığını iddia etti. SEC de benzer iddialarla şirket aleyhine dava açtı. Celsius, düzenleyicilerle işbirliği yaparken, Mashinsky müşterileri yanıltma ve CEL tokenini şişirme suçlamalarını reddetti.

Avrupa’nın ilk spotu Bitcoin ETF, bir yıl süren gecikmenin ardından 2023’te ilk kez sahneye çıkıyor

Avrupa’nın ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), uzun bir gecikmenin ardından bu yıl içinde piyasaya sürülecek . Londra merkezli Jacobi Asset Management tarafından oluşturulan Bitcoin ETF, Temmuz 2022’de piyasaya çıkacaktı ancak piyasa koşulları nedeniyle ertelendi. Varlık yöneticisi şimdi 2022’ye kıyasla talepte kademeli bir değişim görüyor. Arjantin’de de bu hafta Arjantin ilk Bitcoin vadeli işlem sözleşmesini memnuniyetle karşılarken ilgili bir gelişme yaşandı . Yatırım aracının arkasındaki ticaret platformu Matba Rofex’e göre bu, Latin Amerika’daki ilk Bitcoin vadeli işlem sözleşmesidir.

Binance çalışan sayısında azalma 1.000 çalışanı vurdu

Binance’in son haftalarda yüzlerce çalışanını işten çıkardığı bildirildi . Eski çalışanlara göre, kesintiler küreseldi ve müşteri hizmetleri çalışanları, özellikle Hindistan’da ağır şekilde etkilendi. Bu haftaki işten çıkarmalar da dahil olmak üzere, borsada 1.000’den fazla çalışan işini kaybetti. Eğik çizgiden önce, Binance’in küresel çalışan sayısının 8.000 olduğu tahmin ediliyordu. Yeniden yapılanma Binance’e personelinin üçte birinden fazlasına mal olabilir. Kripto borsası, 31 Mayıs’ta , ABD’de devam eden baskıların ortasında kaynakları küçültmediğini, kaynakları yeniden tahsis ettiğini iddia ederek personelinde %20’lik bir azalma olduğunu duyurdu . Binance’in en uzun süredir devam eden zorluğunun, ABD Adalet Bakanlığı tarafından faaliyetleri ve yöneticileri hakkında devam eden bir soruşturma olduğu bildiriliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir