Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. SEC İflas Eden Celsius Network ve CEO’suna Dava Açtı!

SEC İflas Eden Celsius Network ve CEO’suna Dava Açtı!

adminkoin1 adminkoin1 -
84 0

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) iflas eden kripto kredi platformu Celsius Network (CEL) ve eski CEO’su Alex Mashinsky’e dava açtı.

Bloomberg tarafından aktarılan yakın tarhili bir habere göre ABD’li regülatör kurum SEC, Celsius Network ve eski CEO Alex Mashinsky‘e dava açtığını duyurdu. SEC, Mashinsky’yi dolandırıcılık ve kripto para fiyatını manipüle etmekle suçladı. Alex Mashinsky’in soruşturma kapsamında bu sabah tutuklandığı iddia ediliyor.

SEC, Celsius’un yerel token’ı CEL’i menkul kıymet olarak nitelerken regülatör kuruma kayıt yaptırılmadan piyasaya sürülen bu ürünün suç kapsamına girdiğini vurguladı. Dava hakkında paylaşılan bir dosyada, Mashinsky’nin kayıt dışı kripto para satışı sayesinde milyarlarca dolar topladığı iddia edildi.

Buna ek olarak Celsius şirketinin olduğundan daha değerli ve başarılı gösterildiğini öne süren SEC, bu şekilde yatırımcıların ve kamuoyunun kandırıldığını belirtti.

Geçtiğimiz sene iflasıyla dikkat çeken kripto para şirketlerinden biri de Celsius Network olmuştu.

Öte yandan bu yılın ocak ayında New York’taki başsavcılık ofisi, Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky’ye dolandırıcılık suçundan dava açtığını beyan etmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir