Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Kriptoyu yasaklamak ‘uzun vadede etkili olmayabilir’ – IMF

Kriptoyu yasaklamak ‘uzun vadede etkili olmayabilir’ – IMF

adminkoin1 adminkoin1 -
74 0

Uluslararası Para Fonu, tek bir defter CBDC ödeme sistemi önerdikten sonra, Latin Amerika ve Karayipler’de dijital para birimlerinin düzenlenmesi ve kullanımı hakkında rapor verdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), belirli ülkelerde kripto düzenlemesi çağrılarını yineledi, ancak doğrudan bir yasağın en iyi yaklaşım olmayabileceğini söyledi.

IMF, Latin Amerika ve Karayipler hakkında 22 Haziran tarihli bir raporda, kripto para birimlerinin ve merkez bankası dijital para birimlerinin veya CBDC’lerin benimsenmesine yönelik olarak yerel yönetimler tarafından alınan çeşitli yaklaşımlara işaret etti. Bitcoin BTC Eylül 2021’den beri El Salvador’da yasal ödeme aracı olarak kabul edilirken Bahamalar, Ekim 2020’de kendi CBDC’si Sand Dollar’ı başlatan ilk ülke oldu.

IMF, hükümetlerinin kripto düzenlemesi “devam etmekte olan” Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Ekvador’un, banka hesabı olmayanlara, daha hızlı ve daha ucuz ödemeler göndermelerine yardımcı olmak amacıyla dijital varlıkların benimsenmesinde dünyanın en yüksek ülkeleri arasında yer aldığını söyledi. , ve dahası. Ek olarak, fona göre, bölgedeki çoğu merkez bankası “dijital para birimlerini benimsiyor veya benimsemeyi düşünüyor.”

IMF, “İyi tasarlanmışsa, CBDC’ler ödeme sistemlerinin kullanılabilirliğini, dayanıklılığını ve verimliliğini güçlendirebilir ve [Latin Amerika ve Karayipler]’de finansal katılımı artırabilir” dedi. “Birkaç ülke, riskleri nedeniyle kripto varlıklarını tamamen yasaklamış olsa da, bu yaklaşım uzun vadede etkili olmayabilir. Bölge bunun yerine, vatandaşların karşılanmamış dijital ödeme ihtiyaçları da dahil olmak üzere kripto talebinin itici güçlerini ele almaya ve kripto varlık işlemlerini ulusal istatistiklere kaydederek şeffaflığı artırmaya odaklanmalıdır.”

IMF, kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak benimseyen ülkelere karşı sık sık kamuoyuna açıklamalarda bulundu . 19 Haziran’da, para ve sermaye piyasaları departmanı müdürü Tobias Adrian, CBDC işlemlerini kaydetmek için tek defter kullanan bir ödeme sistemi önerdi – bu fikir, kripto alanındaki birçok kişiden sert eleştiriler aldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir