Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Kriptoya sahip olmadan NFT’ler nasıl satın alınır?

Kriptoya sahip olmadan NFT’ler nasıl satın alınır?

adminkoin1 adminkoin1 -
84 0

Kripto olmadan NFT satın almak zor olabilir. Pazar yerleri tarafından sunulan ödeme seçeneklerini keşfedin veya üçüncü taraf hizmetleri kullanın.

Değiştirilemez belirteçler (NFT’ler), içerik oluşturucuların dijital sanat ve diğer benzersiz öğeleri satması için popüler bir yol haline geldi. Yine de kripto para birimlerine sahip olmadıkları için birçok kişi NFT’lere yatırım yapmaktan korkuyor. Peki, kripto sahibi olmadan NFT satın alabilir misiniz?

İyi haber şu ki, herhangi bir kripto para birimine sahip olmadan NFT’ler satın alınabilir. Örneğin, kullanıcılar dolar, kredi kartı veya bir arkadaş aracılığıyla NFT satın alabilirler.

Bu makale, itibari para ve diğer yöntemlerle NFT satın almanın çeşitli yollarına bakacaktır.

NFT pazaryerlerinde kredi kartıyla NFT satın alma

Bu benzersiz dijital varlıkları kripto paralara sahip olmadan elde etmenin en basit yöntemlerinden biri, kredi kartı ile NFT satın almaktır. OpenSea ve Nifty Gateway gibi bazı NFT pazar yerleri , müşterilerin misli olmayan jetonlar satın almak için kredi kartlarını kullanmasına izin verir. Tüm pazar yerlerinin bir ödeme şekli olarak kredi kartlarını kabul etmediğini hatırlamak çok önemlidir.

Kullanıcılar, kredi kartıyla NFT satın almak için kullanmak istedikleri pazarda bir hesap açmalıdır. Müşterilerin bazı pazaryerlerinde misli olmayan token satın almak için kredi kartı kullanabilmeleri için önce kimlik doğrulaması gerekir. Kullanıcılar, çeşitli NFT’lere göz atabilir ve hesaplarını oluşturup doğruladıktan sonra satın almak istediklerini seçebilir.

Ardından, bir ödeme yöntemi seçme seçeneğine sahip olacakları ödeme sayfasına geçebilirler. Kredi kartıyla ödeme mevcutsa, kullanıcılar bu seçeneği seçebilir ve satın alma işlemini tamamlamak için kredi kartı bilgilerini girebilir.

NFT satın almak için kredi kartı kullanmanın işlem veya işlem ücretleri gibi ek maliyetlere yol açabileceğini unutmamak çok önemlidir. Kullanıcılar, kredi kartlarından farklı bir para birimini kabul eden bir web sitesinden NFT satın alırlarsa, döviz kuru hakkında da bilgilendirilmeleri gerekir. NFT satın alımları, bazı kredi kartı sağlayıcıları tarafından nakit avans olarak da sınıflandırılabilir ve bu da daha yüksek faiz oranlarına ve ücretlere neden olabilir.

Bu olası dezavantajlara rağmen, kredi kartıyla NFT satın almak, herhangi bir kripto paraya sahip olmadan bu ayırt edici dijital varlıklara sahip olmanın erişilebilir bir yoludur. Kripto satın almak ve ticaret yapmak zorunda kalmadan, kripto para birimleri dünyasına aşina olmayan veya yeni başlayan kişilerin NFT’lere yatırım yapmasına olanak tanır.

NFT satın almak için üçüncü taraf hizmetleri kullanma

Kripto para birimlerine sahip olmadan NFT satın almanın başka bir seçeneği de üçüncü taraf hizmetleri kullanmaktır. Bu hizmetlerin kullanıcıları, itibari para veya NFT pazaryerlerinde izin verilmeyen farklı ödeme yöntemleri kullanarak NFT satın alabilirler. Peki, NFT satın almak için üçüncü taraf hizmetlerini nasıl kullanırsınız?

Kullanıcılar, üçüncü taraflar aracılığıyla NFT satın almalarına izin veren bir sağlayıcı bulmalıdır . Örnekler arasında Niftex.io, Shopify ve NiftyKit bulunmaktadır. Örneğin Shopify, satıcıların kredi kartı ödemelerini kabul etmesine izin verir. Ancak, kripto para ödemelerine izin vermek için sanatçıların Shopify yönetici hesaplarının “Ayarlar” bölümünde bulunan “Ödemeler” sayfasından bir veya daha fazla ek kripto para birimi ödeme işlemcisini etkinleştirmesi gerekir.

Genel olarak, kullanıcılar kullanmak istedikleri hizmeti seçtikten sonra bir hesap açmalı ve ödeme prosedürlerini takip etmelidir. Hizmete bağlı olarak, kredi kartı, banka havalesi ve diğerleri gibi farklı ödeme alternatifleri mevcut olabilir.

Ancak, NFT satın almak için üçüncü taraf hizmetleri kullanmanın artıları ve eksileri vardır. Bir yandan bu yöntem, kripto para dünyasında yeni olan kişiler için avantajlıdır çünkü tüketicilerin kripto para birimine sahip olmalarına gerek kalmadan misli olmayan tokenler satın almalarını sağlar.

Ayrıca bu platformlar, banka havaleleri ve kredi kartları da dahil olmak üzere, NFT pazaryerlerinin sağladığından daha geniş bir yelpazede ödeme seçenekleri sunar. Bazı hizmetler , yatırımcılara daha fazla seçenek sağlayabilen NFT’lerin kısmi mülkiyeti gibi ekstra özellikler içerecek kadar ileri gider .

Bununla birlikte, üçüncü taraf hizmetleri kullanmanın da belirli dezavantajları olabilir. NFT borsalarından daha yüksek ücretler olabilir ve bu ücretler zamanla artabilir. Üçüncü taraf hizmetlerinin güvenliği, dolandırıcılık ve diğer dolandırıcılık olasılığını artıran NFT pazar yerlerinden daha düşük olabilir. Son olarak, kullanıcılardan hesap oluşturmaları ve zaman alabilecek ve muhtemelen kişisel verilerin ifşasını da içerebilecek daha fazla doğrulama sürecinden geçmeleri istenebilir.

Eşler arası değişim kullanma

Eşler arası (P2P) alışverişi kullanmak, kullanıcıların bankalar veya ödeme işlemcileri gibi aracılara ihtiyaç duymadan NFT’leri doğrudan birbirleriyle alıp satmalarına olanak tanır. Kullanıcılar, NFT’leri satın alabilmek için P2P değişim seçeneği sağlayan bir platform bulmalıdır.

NFT’ler için merkezi olmayan bir pazar yeri olan OpenSea buna bir örnektir. Kullanıcılar , hizmete erişmek için OpenSea’ye kaydolabilir ve Ethereum blok zinciriyle etkileşimi sağlayan MetaMask gibi cüzdanlarını bağlayabilir. Kullanıcılar, mevcut NFT’leri keşfedebilir ve bağlı bir cüzdana sahip olduklarında itibari para birimi veya diğer ödeme yöntemlerini kullanarak satın alabilirler.

İşlemlerde aracıların bulunmaması nedeniyle eşler arası borsalar diğer çözümlere göre daha düşük ücretler de sağlayabilmektedir. Ayrıca bazı platformlar, diğer borsalar tarafından sunulmayan özel NFT koleksiyonları veya hizmetleri içerebilir.

Bununla birlikte, dikkate alınması gereken dezavantajlar olabilir. P2P değiş tokuşları, alıcılar ve satıcılar arasında doğrudan işlemleri içerdiğinden, diğer yöntemlere göre daha büyük bir dolandırıcılık veya dolandırıcılık riskine sahip olabilir.

Sonuç olarak, kullanıcıların satıcının meşruiyetini ve NFT’nin gerçekliğini doğrulamak için ekstra bir araştırma ve durum tespiti yapması gerekebilir. Ek olarak, eşler arası borsada NFT alıp satmak diğer seçeneklere göre daha zor olabilir ve bu da yeni başlayanlar için elverişsiz olabilir.

Bir arkadaş aracılığıyla NFT satın alma

Bir arkadaş aracılığıyla NFT satın almak, kripto para birimine sahip olmayanlar için başka bir seçenektir. Bob’un bir NFT satın almak istediği ancak kripto para birimine sahip olmadığı bir senaryo örneğini ele alalım. Ancak Bob’un arkadaşı Alice, itibari para veya önceden belirlenmiş başka bir ödeme yöntemi karşılığında Bob’un adına NFT’yi satın almaya isteklidir. Alice bir kripto para birimi sahibidir.

Satın alma fiyatı, ödeme şekli ve NFT’nin teslimatı gibi satış detayları, bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için Bob ve Alice tarafından kararlaştırılmalıdır.

Alice, şartlar üzerinde bir anlaşmaya vardıktan sonra Bob’un adına NFT’yi satın almak için kripto para birimini kullanacaktı. Bob daha sonra Alice’e üzerinde anlaşılan miktarda parayı transfer edecekti. Alice, satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra NFT’yi Bob’un dijital cüzdanına aktaracaktı.
Bir arkadaş aracılığıyla NFT satın almak uygun bir seçenek olsa da dikkate alınması gereken potansiyel riskler de vardır. İşlemi gerçekleştirmeden önce, tüm taraflar birbirlerine tam olarak güvendiklerinden ve yazılı bir anlaşma yaptıklarından emin olmalıdır.

Ayrıca, diğer kişi adına satın alan arkadaş dijital cüzdanını yeterince korumazsa veya NFT’leri satın alma ve saklamaya ilişkin standart prosedürlere uymazsa, NFT’nin kaybolma veya çalınma olasılığı vardır. Bu nedenle, bu hareket tarzını seçmeden önce, riskleri ve avantajları iyice tartmak çok önemlidir.

Kripto olmadan NFT satın almanın önündeki engeller nelerdir?

Kullanıcılar , kripto para birimi fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle, değiştirilemez belirteçlerin tam maliyetini belirlemekte zorlanabilirler . NFT’lerin kripto olmadan satın alınamaması, yüksek işlem maliyetleri ve güvenlik sorunları nedeniyle de engellenebilir.

Ek olarak, bazı alıcılar , misli olmayan token satın almanın yasal ve vergisel sonuçlarını çevreleyen düzenleyici belirsizliklerden endişe duyabilir.

Son olarak, birçok NFT pazar yeri ve platformu ödeme olarak yalnızca kripto para birimini kabul ettiğinden, NFT’leri onsuz satın almak zordur. Bu, bir NFT satın almak için, halihazırda sahip değilseniz, önce kripto satın almanız gerektiği anlamına gelir.

Birkaç NFT pazar yeri, kredi kartı ödemeleri gibi kripto para birimleri dışında ödeme yöntemleri sunmaya başlasa da, bu seçenekler şu anda çok az. Diğer ödeme seçenekleri muhtemelen NFT pazarı genişledikçe kullanılabilir hale gelecek ve bu da insanların kripto para birimi olmadan misli olmayan jetonlar satın almasını kolaylaştıracaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir