Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bitcoin Haberleri
  4. »
  5. Bitcoin fiyatı neden sabitlendi?

Bitcoin fiyatı neden sabitlendi?

adminkoin1 adminkoin1 -
77 0

Bitcoin değişken bir varlıktır, ancak BTC fiyatı çeşitli nedenlerle günlerce, haftalarca ve hatta aylarca sabit kalabilir.

Bitcoin’in fiyatı birkaç gün üst üste oldukça sabit kaldı. BTC fiyat oynaklığının azalmasıyla kripto para piyasaları, SEC’in Binance ve Coinbase’e açtığı davaları sindiriyor.

Peki Bitcoin’in fiyatı neden sabitlendi ve büyük bir hareket için bir sonraki katalizör ne olacak? Hadi daha yakından bakalım.

Bitcoin fiyatı neden sabitlendi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davalara tepki olarak birkaç ani fiyat hareketine rağmen BTC fiyatı, haftadan bugüne kadar %1,5 düşerek 26.690$’a geriledi .

EMA aralığı

Son aylarda, belirli teknik engeller hem boğaları hem de ayıları bastırmada kilit rol oynadı.

Örneğin, Bitcoin’in 200 günlük üstel hareketli ortalamasının (20 günlük EMA; mavi dalga) yakınında 25.270 dolar civarında güçlü bir birikim hissi görülebilir. Bu, bu haftanın başlarında SEC davalarından kaynaklanan satışların kontrol altına alınmasına yardımcı oldu.
Öte yandan, 27.220 $ yakınlarındaki 50 günlük EMA (kırmızı dalga) bir kar alma göstergesi olarak hizmet etti ve bu nedenle Bitcoin fiyatını ara sıra kırılma girişimlerine rağmen 25.000-27.220 $ mor konsolidasyon aralığında bıraktı.

Bitcoin ayıları Fed toplantısı öncesinde temkinli

İlginç bir şekilde, SEC davaları etrafındaki Bitcoin 30 günlük oynaklığı , Mart 2023’teki bankacılık krizi rallisi sırasındakinin kabaca yarısı kadar .
Bu, özellikle Federal Rezerv’in Bitcoin için potansiyel bir yükseliş olayı olan 16 Haziran’daki potansiyel faiz artırımını duraklatma kararı öncesinde ayıların temkinli bir yaklaşım sergilediğini gösteriyor. Bu arada, BTC fiyatı 26.000-27.450 dolar aralığında konsolide olmaya devam edebilir.

BTC fiyatı 2023’te daha da yükselecek mi?

Bitcoin’in uzun vadeli önyargısı , 200 haftalık EMA’sını (aşağıdaki grafikteki mavi dalga) destek olarak tuttuğu sürece yükseliş eğilimi gösteriyor . Boğa bayrağı senaryosu, 2023’te 35.000 dolara doğru potansiyel bir kırılmaya da işaret ediyor.
Tersine, bayrağın ve 200 haftalık EMA’nın altında kesin bir kırılma, Bitcoin ayılarının 20.000 dolarlık kilit destek seviyesine düşüş çağrısı yapmasına neden olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir