Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Satoshi Nak-AI-moto: Bitcoin’in yaratıcısı bir AI sohbet robotu oldu

Satoshi Nak-AI-moto: Bitcoin’in yaratıcısı bir AI sohbet robotu oldu

adminkoin1 adminkoin1 -
139 0

Satoshi Nakamoto, 12 yıldan uzun bir süre önce fiilen ortadan kaybolmuş olabilir , ancak iki yapay zeka meraklısı, ünlü Bitcoin yaratıcısıyla sohbet etme yeteneğini canlandırmanın peşinde. Model, temel olarak, Nakamoto’nun herkese açık e-postaları ve forum gönderilerinin yanı sıra diğer Bitcoin kaynakları da dahil olmak üzere sınırlı bir veri kümesi üzerinde eğitilmiş OpenAI’nin ChatGPT’sidir. Test sırasında, chatbot, tipik olarak fiat para birimlerinin geleceği hakkında belirsiz ve Bitcoin hakkında umutlu olan yanıtlar üretir. Yaratıcılardan biri, amacının AI araçlarının potansiyel olarak eğitimde kullanılabileceğini göstermek olduğunu söyledi.

Satoshi Nakamoto, ilk merkezi olmayan kripto para birimi olan Bitcoin’i yaratan bilinmeyen kişi veya bir grup insan tarafından kullanılan takma addır. Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği bugüne kadar bilinmiyor.

2008’de Satoshi Nakamoto, kripto para biriminin teknik ayrıntılarını özetleyen “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” başlıklı bir teknik inceleme yayınladı. İlk Bitcoin yazılımı 2009’da piyasaya sürüldü ve Satoshi, Bitcoin kodunun kontrolünü diğer geliştiricilere devredip halkın gözünden kaybolduğu 2010 yılına kadar proje üzerinde çalışmaya devam etti.

Satoshi Nakamoto, kripto para dünyasında bir öncü olarak kabul ediliyor ve Bitcoin’i yaratmaları, para ve finansal işlemler hakkındaki düşüncemizde devrim yarattı. Satoshi Nakamoto’nun mirası, yeni kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin gelişimini etkilemeye devam ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir