Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Dogecoin yatırımcıları, değiştirilmiş toplu dava davasında Elon Musk’ı içeriden bilgi ticareti yapmakla suçluyor

Dogecoin yatırımcıları, değiştirilmiş toplu dava davasında Elon Musk’ı içeriden bilgi ticareti yapmakla suçluyor

adminkoin1 adminkoin1 -
122 0

Bir grup Dogecoin yatırımcısı, teknoloji girişimcisi Elon Musk’a karşı DOGE’nin içeriden öğrenilenlerin ticaretinden sorumlu olduğunu iddia ederek ve token’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu düzenlemeleri uyarınca bir menkul kıymet olduğunu ileri sürerek, bir toplu davayı değiştirmek için izin istedi . Şikayete göre Musk, Twitter’ın logosunu Dogecoin logosuna çevirmek de dahil olmak üzere eylemler yoluyla token fiyatının yükselmesine neden olarak DOGE ticaretinden diğer yatırımcılar pahasına kar elde etti . Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Twitter CEO’su, 2019’dan bu yana milyonlarca takipçisine Dogecoin hakkında sık sık açıklamalarda bulunarak token fiyatının sık sık artmasına neden oluyor.

Dogecoin, 2013 yılında iki yazılım mühendisi Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından şaka olarak yaratılmış bir kripto para birimidir. Kripto para birimi, adını bir Shiba Inu köpeğinin yer aldığı popüler internet meme’si “Doge”dan almıştır.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in sözlü bir destekçisi olmuştur ve bu konuda birkaç kez tweet atmıştır. Aslında, tweet’leri genellikle Dogecoin fiyatının fırlamasına neden olmuştur.

Musk ayrıca kendisinden “Dogefather” olarak bahsetti ve Dogecoin hakkında, Mayıs 2021’de kendisine “Dogefather” adını verdiği ve Dogecoin’in geleceği olacağını söylediği “Saturday Night Live” sunuculuğunu duyurması da dahil olmak üzere birkaç şaka yaptı. para birimi.

Bazıları Musk’ın tweet’lerini piyasayı manipüle ettiği için eleştirirken, diğerleri onun Dogecoin’e verdiği desteği kripto para dünyası için olumlu bir şey olarak görüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir