Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Elliptic, kripto risk tespitini desteklemek için ChatGPT’yi entegre eder

Elliptic, kripto risk tespitini desteklemek için ChatGPT’yi entegre eder

adminkoin1 adminkoin1 -
73 0

Kripto risk yönetimi firması Elliptic, ChatGPT’nin zekayı artırmaya ve kripto kullanıcılarına “başka hiçbir yere ulaşamayacakları” riskleri ifşa etmeye yardımcı olacağına inanıyor.

Kripto para birimi risk yönetimi firması Elliptic, kripto tehditlerini tespit etmedeki etkinliğini artırmak için ChatGPT’yi entegre etti – bu, uygulamasında karışık sonuçlar bildiren diğer kripto firmaları arasında ortaya çıkan bir hareket.

Elliptic, kripto kullanıcılarına işlemler, cüzdanlar ve borsalarla ilgili risk değerlendirmeleri sağlar. Bunlar, “on yıldan fazla veriye” sahip tescilli bir veri kümesi kullanan insan araştırmacılardan oluşan ekibi tarafından yürütülür.

1 Haziran tarihli bir açıklamaya göre Elliptic, yeni riskleri belirlemenin doğruluğunu ve hızını artırmak amacıyla, zincir dışı istihbarat ve araştırma operasyonlarına ChatGPT’yi uyguladı .

ChatGPT’nin, araştırmacılarının ve müfettişlerinin yeni risk faktörlerini “her zamankinden daha yüksek hacimlerde ve daha hızlı bir şekilde” ele almalarına izin vereceği kaydedildi.

Elliptic’in CTO’su Jackson Hull, uygulanmasının, insan araştırmacıların fark edememiş olabileceği riskleri tespit etme potansiyeline sahip olduğunu öne sürdü:

“Müşterilerimiz, maruz kaldıkları riskleri tam olarak öğrenmek için bize geliyor. ChatGPT’yi entegre etmek, müşterilerimize başka hiçbir yerde elde edemeyecekleri riskler hakkında bir görüş sunarak zekamızı artırmamıza olanak tanıyor.”

Son zamanlarda birkaç kripto şirketi, ChatGPT’yi operasyonlarına dahil ederek karışık sonuçlar verdi.

Kripto para borsası Crypto.com, gerçek zamanlı token fiyatları, projeler ve tarihi olaylar dahil olmak üzere kullanıcıları sektör hakkında bilgilendirmeye yardımcı olmak amacıyla 3 Mayıs’ta ChatGPT tabanlı yapay zeka kullanıcı asistanı Amy’yi piyasaya sürdü.

Bir Crypto.com sözcüsü Cointelegraph’a AI’nın kripto endüstrisinde “muazzam potansiyel etkiler” potansiyeline sahip olduğunu söylese de, ilk günlerde “gelecekteki yükseltmelere entegre edilecek” çok sayıda geri bildirim bekliyorlar.

Bununla birlikte, kripto para türevleri borsası Bitget için, ChatGPT’nin yanıtlarının doğruluğunda “çatlaklar” zaten tespit edilmiştir.

Bitget’in genel müdürü Gracy Chen, 1 Haziran’da Cointelegraph’a, Bitget’in başlangıçta ChatGPT’den rutin müşteri sorgularını işlemek için etkilendiğini , ancak “daha karmaşık sorgular” verildiğinde hataların tespit edildiğini bildirdi.

Chen, “Kapsamlı veriler konusunda eğitilmiş olmasına rağmen, yakın tarihli bir dahili testin bize hatırlattığı gibi, ChatGPT bazen yanıltıcı, önyargılı veya eksik bilgiler sunuyor” dedi.

İlgili: OpenAI, yapay zeka güdümlü siber güvenlik girişimlerini desteklemek için 1 milyon dolar taahhüt ediyor

Bu gelişmeler, Solana Labs’ın 26 Nisan’da Solana (SOL) kullanıcılarının yakında doğrudan ChatGPT’den Solana ağıyla etkileşim kurabileceklerini duyurmasının ardından geldi.

ChatGPT için oluşturulan açık kaynaklı bir eklenti aracılığıyla, kullanıcılar cüzdan bakiyelerini kontrol edebilecek, jeton aktarabilecek ve NFT satın alabilecek.

Solana Labs, bu özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağını henüz açıklamadı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir