Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bitcoin Haberleri
  4. »
  5. ProShares’dan Kaldıraçlı Bitcoin ETF’i İçin Geri Adım: Sebebi Ne?

ProShares’dan Kaldıraçlı Bitcoin ETF’i İçin Geri Adım: Sebebi Ne?

adminkoin1 adminkoin1 -
68 0

Önde gelen yatırım ürünleri sağlayıcısı ProShares, 2x kaldıraçlı Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunun (ETF) başvurusunu geri çekeceğini duyurdu.

Proshares 1 Haziran tarihinde bir bilgilendirme mesajında, ProShares UltraBitcoin Strategy ETF olarak adlandırılan ve 2x kaldıraçlı Bitcoin ETF’i olarak bilinen fonuna dair başvuruyu geri çekeceğini bildirdi.

Şirketin, ETF’e dair ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) henüz iki ay önce başvuruda bulunduğuna dikkat çekilirken henüz fondan herhangi bir pay satılmadığının altı çizildi.

Yayınlanan izahnameye göre fon herhangi bir şekilde Bitcoin’e doğrudan yatırım yapmıyor, yalnızca Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri arasındaki fiyat farklarından yararlanmaya çalışıyordu.

Şirket, teklifin geri çekilme nedenine açıklamasında yer vermese de SEC’nin yakın zamanda Bitcoin ve kripto paralarla ilgili borsa yatırım fonlarına dair negatif tutumunun karar üzerinde etkili olduğunu öne sürüldü.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %6,8 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,1 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 27.178 dolar seviyesinden işlem görüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir