Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Ethereum işlem ücretleri sert düştü: ETH fiyatını nasıl etkiler?

Ethereum işlem ücretleri sert düştü: ETH fiyatını nasıl etkiler?

adminkoin1 adminkoin1 -
82 0

Son günlerdeki genel piyasa eğilimine bağlı olarak Ethereum fiyatı da daha çok yatay hareket eden bir görünüme sahip.

Ethereum, ayrıca Mayıs ayına 1.870 dolardan başladıktan sonra ay boyunca 2.019 dolarda zirve görürken en düşük seviye olarak 1.740 dolara düştü. Ethereum fiyatı Mayıs ayını 1.873 dolarda kapatırken Bitcoin’in Mayıs ayında değer kaybetmesine karşılık mevcut fiyatını korumayı başardı.

Kripto analiz platformu Santiment ise bugün yayımladığı veride Ethereum ağındaki işlem ücretlerine değindi. Son verilere göre Ethereum işlem ücretleri Mayıs ayı boyunca 14 dolara kadar yükseldikten sonra ortalama 4 dolar bandına kadar gerileyerek normal seviyelerine döndü. Düşen ağ ücretleri, Ethereum ağındaki işlemlerin artmasına yol açabileceğinden kripto para fiyatı için de olumlu bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Böylece geçen ay yaşanan ve PEPE’nin yönlendirdiği meme coin çılgınlığında ciddi miktarda yükselen işlem ücretlerinin bir ay öncesine göre yaklaşık %70 oranında geri çekilmesi, kripto piyasasında bir rahatlamaya yol açtı.

Ethereum yatırımcıları varlıkları kendi gözetimine çekiyor

Ethereum piyasasıyla ilgili diğer bir önemli bir gelişme ise kripto borsalarındaki Ethereum miktarının tarihi düşük seviyelere gerilemesi. Ethereum yatırımcıları merkezi borsalara olan güvensizliğin artmaya devam etmesi ve düzenleyici netliğinin sağlanamamasından dolayı varlıklarını kendi gözetimlerinde tutma eğilimini sürdürüyor. Bu da merkezi borsalardaki ETH miktarının tüm zamanların en düşük değeri olarak %10’un altına düşmesine neden oldu.

Ethereum fiyatı, Haziran ayına hafif düşüşle başlarken günün ilk saatlerinde 1.840 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 1.850 dolar seviyesinde yatay hareket etmeye başladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir