Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoin Haberleri
  4. »
  5. Shiba Inu temalı Floki, Çin hamlesinden sonra ticaret hacminde artış görüyor

Shiba Inu temalı Floki, Çin hamlesinden sonra ticaret hacminde artış görüyor

adminkoin1 adminkoin1 -
87 0

Floki (FLOKI), metaverse oyunu Valhalla’da token’ların kullanılması ve oyunun Çin’de talep görmesi üzerine Pazar günü yüzde 10 yükseldi. Ayrıca token, üç haftadan uzun bir süredir gördüğü en yüksek işlem hacmine ulaştı.

Token’ların işlem hacmi geçtiğimiz hafta yaklaşık 25 milyon dolarken bu hafta 60 milyon doların üzerine çıktı. Artış, Çin’de gerçekleşen bazı spor turnuvalarında yapılan Floki oyununun reklamları sayesinde gerçekleşti.

Gelişme sonrasında Floki geliştiricileri sosyal medya gruplarında Çin merkezli topluluk üyelerinin arttığını bildirdi.

Floki daha önce, Valhalla oyununu daha geniş bir kitleye ulaştırmak amacıyla Çin’i hedeflediğini söylemişti. Geliştiriciler, oyun içeriğinin ve teknik dökümanların hem geleneksel Çince hem de basitleştirilmiş Çince olarak da ekleneceğini, Çin’deki oyun piyasasında da görünür olmak istediklerini söylemişlerdi.

Piyasadaki “Çin etkisi”, Hong Kong’un yaptığı açıklamalardan sonra görülmeye başlandı. Son birkaç hafta içerisinde conflux (CFX) gibi bazı Asya merkezli token’ların fiyatlarında artış yaşandı.

Hong Kong, 1 Haziran’dan itibaren yatırımcıların ülkede yer alan düzenlenmiş borsalarda Bitcoin, Ether, Solana gibi token’lara yatırım yapmalarına izin verecek. Yatırımcıların herhangi bir stabilcoin tutmasına izin verilmese de gelişmeler, zengin Çinli spekülatörlerin çok yakında kripto piyasasına girebileceklerini gösteriyor.

Floki core geliştiricisi @100bviking, CoinDesk’le görüşmesi sırasında şunları söylüyor:

“Çoğu büyük ekonominin bu yıl geri çekilmesi beklense de Çin ekonomisinin güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceği tahmin ediliyor. Örneğin J.P. Morgan, 2023 yılında Çin için yüzde 4’lük bir GSYİH büyümesi öngörüyor ve bu, küresel ekonomi için öngörülen orandan 2,5 kat daha fazla. ABD için öngörülen orandan da 4 kat daha fazla.”

“Bu güçlü büyüme özellikle Hong Kong’un birkaç gün içerisinde kriptoyu yasallaştırmasıyla ve Çin’in kriptoya ısınmasıyla yaşanacak. Çin’in bir sonraki kripto boğa koşusunda lider olma olasılığı çok yüksek.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir