Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Finans Haberleri
  4. »
  5. Alibaba’nın bulut birimi, iş gücünü %7 azaltacak

Alibaba’nın bulut birimi, iş gücünü %7 azaltacak

adminkoin1 adminkoin1 -
147 0

Alibaba Group’un bulut bölümü işten çıkarmalara başladı ve Bloomberg News’in haberine göre toplam iş gücünü, yaklaşık %7 oranında azaltabilir.

Yeniden yapılandırma süreci, birim önümüzdeki 12 ay içinde bir spinoff’a hazırlanırken başladı. Sürecin amacı, bir zamanlar hızla büyüyen işletmeyi düzene sokmak. İlk halka arz (IPO) da göz ardı edilmiyor.

Bloomberg ayrıca ilk tahminlere göre Alibaba Cloud’un değerinin 30 milyar doların üzerinde olduğunu da ekledi. Bulut birimi, olgun iş modeli göz önüne alındığında halka arz için en büyük adaylardan biri.

CEO Daniel Zhang, geçen hafta analistlere bulut biriminin bir gün Alibaba’yı bile geçebileceğine inandığını söyledi. Bu iş kolu, 2022 yılında yaklaşık 12 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Jefferies analistleri geçen hafta “Bulut işi nispeten bağımsız ve tüketiciye yönelik diğer işlerden farklı.” dedi.

Susquehanna analistleri bugün yeniden yapılandırma sürecinin hissedarlar için uzun vadeli bir değer faktörü olduğunu söyledi.

Analistler, “Her şirket ek işletme ölçütlerini ortaya çıkarabilir ve bireysel iş ve finansman ihtiyaçlarına daha iyi odaklanabilir.” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir