Uzmankoin.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Finans Haberleri
  4. »
  5. Jefferies: “Microsoft, on yıllık bir yapay zeka evriminde ilk sırayı aldı”

Jefferies: “Microsoft, on yıllık bir yapay zeka evriminde ilk sırayı aldı”

adminkoin1 adminkoin1 -
93 0

Jefferies analistleri Salı günü yayınladıkları bir notta Microsoft için fiyat hedeflerini 350 dolardan 400 dolara, Alphabet için ise 130 dolardan 150 dolara yükseltti.

Her iki hisse senedi için de “Satın Al” notunu koruyan analistler, Microsoft’u da firmanın Franchise Seçimleri listesine ekledi.

Analistler, üretken yapay zeka altyapısının inşa edilmesi ihtiyacının devam ettiğini ve “ChatGPT gibi üretken yapay zeka hizmetleri mevcut olsa da büyük ölçekte kitlesel kullanımı desteklemelerine izin vermek için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini” yazdılar.

“Çok uzun bir LLM listesi arasında hâlâ yoğun bir rekabet var. Hepsinin modellerini eğitmek, ince ayar yapmak ve çalıştırmak için devasa bir bilgi işlem ve depolama altyapısına ihtiyacı var. Bu tür bir altyapının maliyeti kolayca milyon dolarları bulabilir.”

Jefferies, bu durumun MSFT ve GOOGL gibi yapay zeka tüccarlarının lehine olduğuna ve hiper ölçekleyicilerin “kiralaması satın almaktan daha ucuz olan bu altyapıyı sağlamak için en iyi konumda” olduğuna inanıyor.

“MSFT, muhtemelen on yıl sürecek bir endüstri evriminde ilk sırayı aldı.” diyen analistler şöyle devam etti:

“Google AI/ML’nin potansiyelini reddetmiyor; aksine AI/ML teknolojisinde zaten lider konumda.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir